Direkt från kameran


Gjort en ny kategori, "Direkt från kameran". Mycket bekvämt att bara kunna lägga in hyfsade bilder, utan att tänka på hur perfekta dom är. Många bilder är "tester" elr "experiment" som tillexempel solnedgångsbilden. Det är ju kul att kunna visa annat än de bästa bilderna, då folk får uppfattning om hur de kan se ut oredigerat och emperimenterat, istället för att bara visa dom "perfekta" bilderna. Elr jag tycker det är kul att analysera sådanna bilder! Många utav dom operfekta bilderna kan bli som bäst i en annans ögon, eftersom man kritiserar sig själv. Samtidigt kan en bild skapa en helt annan känsla för någon som inte varit med under fotograferingen, som inte sett omgivningen och inte har en aning om vart bilden är tagen, för att man hittar en egen uppfattning om hur de ser ut runt om och vad bilden handlar om. Det är ungefär som, när en vän berättar hur hennes nya dejt ser ut, och man får upp en bild i huvudet om personens utseende, men när man väl träffar eller får se en bild på personen, blir man besviken och förvånad eftersom ens egen bild inte stämde alls med verkligheten.
 
Och tittar man på bilder direkt i kameran som man själv inte har fotat, och får se alla 100 bilder på samma objekt, tappar man känslan för bilden. För de första upprepas bilden i minimalt olika vinklar (om man tex har försökt få rätt fokus) och när man testar olika vinklar berättar det för mycket om omgivningen, och sedan blir man ju trött på att titta på samma objekt eller person genom 100 bilder, då den inte längre är intressant och man får förmycket information om samma objekt som gör de o-charmigt. Ska du visa bilder för någon för att få omdöme eller för skojs skull, är det bättre att välja ut rätt bilder från början, och välja max 3 bästa på samma objekt. Däremot är det en helt annan sak om du själv tittar igenom dina egna bilder. Då vet du vad du tänkte när du testade och kan säga vilken som är intressantast och bäst utav 100. Om någon annan ska välja åt dig, en bild utav 100 stycken skulle det ta så mycket längre tid, då denna personen måste försöka sätta sig i ditt tankesätt och försöka förstå vad det var du ville framhäva elr vad som var meningen med bilden.
 
Bara ett litet tips jag kom och tänka på :)

autumn feelings

Sånhär höstmys känsla har jag nu! Tänkte visa mina vinröda höstjeans, någon dag, som jag införskaffade mig i måndags.
Jag borde uppdatera oftare, jag vet! Mesta dels så skyller jag på att jag inte har nya foton att ladda upp och visa, har vart lite slappt under augusti (elr agusti..?) månad, dehär är ju trots allt en fotoblogg... och de blir så tröttsamt med gamla bilder. Hur som helst, så har jag idag hjälp Niina att sätta in sitt löshår hon köpte. Blev ett bra resultat får jag faktiskt säga!
Sista körlektionen, som är en dubbellektion imorgon.. buhu :( Nu vet jag inte när jag kommer få köra på vägen nästa gång... Vill ju inte glömma bort allt jag lärt mig, och vill ha mitt körkort NUUUU! .....

i don't care if it's 83 or 91


Det är ju trevligt att ha en mamma som gör tavlor utav mina misslyckade bilder! Dessa tre ska hon ha i sitt sovrum, och den översta är ju en i mängden utav mina misslyckade bilder, men ah, jag kan ju inte förbjuda henne haha :) Frukosten är käkad, nu borde man bara hoppa in i duschen så att man är fräch för sin 45minuters körlektion! Det blir lite svettigt i slutet :)

 

That long black cloud is comin' down

Fotograferade Jenny igår! Gjorde även klart hennes design på hennes blogg idag, kika gärna --> Jennykarolin
Har hållt på med min egen design resten utav dagen.. Sånt får man tid för när det är tråkiga söndagar :) Har inte uppdaterat på körkorts dagboken, men jag kan ju säga att jag kör på vägarna redan och har sista veckan framför mig. Spännande! Jaja, plugga lite körkort och sen sooooova :)