Första Tipset

En stor upptäkt för mig, under min tid jag haft intesse för fotografering, har vart vinklar och zoom, som faktiskt gör en stor skillnad i själva bilden. Föremålet som man fotograferar, spelar egenligen ingen roll om den är "ful", eller "fin" i sin helhet i våra ögon, för i ett fotografi kan den bli vad som hellst. Den kan både göras ful, och fin, speciell, intressant, kälslosam elr tråkig och meningslös genom att använda överdriven zoom (var nära/långt ifrån med digitalkamera, använd zoom på systemkamera) och testa vinklar, och sätta föremålet på olika ställen i bilden.
Ni kanske känner igen att automatiskt alltid tänka, eller kanske inte ens tänka, att sätta föremålet i mitten? Det kan bli en bra bild, men testa att leka med föremålet, för det kan bli bättre! Sätt föremålet i hörnet av bilden, fota uppifrån, nerifrån, gå riktigt nära, eller långt ifrån, överdriv! Du kommer att finna din favorit "position" elr vad man ska kalla det, och kommer att upptäcka väldigt mycket, även öppna en dörr till bättre resultat i dina bilder.

Exempel 1:


I min åsikt är den översta bilden mycket mer intressant, och känslosam. Den känns mer livlig just för att bilden är tagen så nära. Den understa bilden är gansla vanlig, ganska tråkig.
Posen kanske inte är den bästa, i den understa bilden, men tänk inte på de, utan på helhelet.

Exempel 2:


Båda bilderna är ganska bra, men kollar man på den understa, känns bilden mer fri, eftersom hon har luftrum framför ansiktet. Bilden berättar även en historia, och kan förmedla massa olika känslor. Den översta bilden känns däremot ganska stel, även lite smått tråkig, och berättar inte en historia på samma sätt.

Expempel 3:


Att använda blixt ger också helt olika känslor, och uppfattningar om bilder. Den övre bilden känns mer mjuk, och söt, medans bilden som är tagen med blixt är mycket hårdare, lite kaxigare. De ger även olika uppfattningar om formen. på den övre bilden syns inte dragen lika mycket som på den understa bilden.

Exempel 4:


Med och motljus ger väldigt stora effekter. Ljus i över huvudtaget är en viktig del i fotografin. Ibland blir man nästan chockad över hur många olika resultat man kan få av samma sak med bara olika slags ljus. Medljus bilden är väldigt tråkig, trotts den har finare miljö är motljus bilden. Motljus bilden är mycket mer livlig, spännande.

Exempel 4:


När man portträtt fotograferar, eller fotograferar människor, är vinkeln en viktig sak att tänka på. Alla människor ser olika ut, och som ni kanske har upptänkt har vi alla våra "bra och dåliga (foto)sidor och poser". Eftersom det är du som fotograferar, är det du som har ansvaret att hitta denna Bra vinkeln hos denna personen, så att denna personen blir nöjd med bilden. Bilden ovanför ser ni olika vinklar vid samma tillfälle. Här har jag testat mig fram, och tycker att jag lyckades bäst med "vinkel 3"
, självklart är det en smaksak, och om du ska fotografera någon ska du självklart gå efter din smak. Blir inte "modellen" nöjd, kan du ju alltid testa igen. På bilden under ser du olika vinklar, vid olika tillfällen på samma person. Det finns jätte mycket att variera mellan!




Alla bilder är tagna av mig, och inga av färgbilderna är redigerade.

Is the chase better than the catch?

Helloo.. det va ett tag sedan. Får faktiskt börja förbättra mig. Funderar på att kanske lägga ut mitt första tips? Dock är det personliga tips, som jag själv upptäckt, men det är ju självklart en smak sak om det är bra tips elr inte:) Här får ni några bilder på blommor, som är tagna i början av våren.



rosa blomma



from the weekend

Bilderna är väldigt fult avklippta.
Som nybörjare på dehär, vet jag inte riktigt vad som gick fel.
men jag orkar inte riktigtgöra något åt saken nu :)



Jenny på bildern över Hanna på bilden under



The first of them all

För det första måste jag säga TACKTACKTACK till Jenny som hjälpt mig med kodning, header, bakgrund, alltalltallt.

Juu, och sen ska man skriva sitt första inlägg, som inte känns bra alls. Känns att man skriver till ingen alls, med lite hopp om att någon annan också ska läsa. haha.
Jag kan väll börja med att berätta (för er som råkar klicka in här) att bloggen har jag till mitt fotograferande. Här kommer jag lägga ut det mesta jag fotograferar/har fotograferat, för att känna att mina bilder kommer ut lite, istället för att de ska damma i massa mappar! (nu vet jag inte hur aktiv jag kommer vara här i början men ska göra så gott jag orkar;)
Sen kan jag väll berätta att jag heter Mira, är 18 år och går andra året på gymnasiet, media linje med inriktning fotograf. Och jag ä-ä-ää-älskar djur & allt som smakar gott!
/Mira